Repülőklub


A klub és a Flytech kapcsolata


A repülés  – szerintünk – a világon az egyik legélvezetesebb dolog. Amikor felemelkedsz, kitágul a horizont, más perspektívából látod a dolgokat, minden eltűnik ami bosszantó, vagy csúnya (szemét, rossz utak, forgalmi dugók…) csak a szép, a szemnek kellemes marad. Ha egyszer belekóstolsz sose akarsz leszállni többé. Addig a pillanatig viszont amíg először elemelkedsz a talajtól egyedül vezetve a gépet, nagyon sok mindennek kell történnie, sok feltételnek kell teljesülnie. Kezdve a jogi, technikai, tárgyi feltételektől, egészen az emberi erőforrások biztosításáig, sok ember összetett munkája kell ahhoz, hogy bármikor, kedved szerint repülhess és ami fontosabb, biztonságban földet is érj.
 
A légügyi hatóság szigorú feltételeinek való megfelelés, az adminisztratív kötelezettségek elvégzése, a repülőgépek műszaki karbantartása, az esetlegesen szükségessé váló gyorsjavítások, az üzemanyag, kenőanyagok, pótalkatrészek beszerzése, a napi, vagy a téli tárolás, mind megannyi feladatot ró a műszaki kollégákra. A pilótaképzéshez kapcsolódó elméleti és gyakorlati oktatás helyszínének, tananyagainak biztosítása, az előadások megszervezése, előadók meghívása, a vizsgára való felkészítés, házi tesztek, vizsgára lejelentés – ugyancsak felelősségteljes, időigényes feladatok.
 
És ha már megvan a szakszolgálati engedélyed, nem csak azt szeretnéd, hogy kiautózz a repülőtérre, beülj egy gépbe és repülj egy órát, aztán hazamenj. Az idők során itt barátságok, sőt, kapcsolatok szövődtek, szövődnek, és a végén azt veszed észre, hogy szabadidőd jelentős részét ezek között az emberek között szeretnéd eltölteni. Minden bizonnyal szívesen hoznád a barátaidat, családtagjaidat, kedvesedet. Feltéve, ha van egy olyan hely, ahol kényelmesen leülhetsz, megtervezheted az aznapi útvonalat, leadhatod a repülése tervedet, ihatsz egy kávét, majd leszállás után megoszthatod élményeidet az éppen akkor érkezőkkel. Kiülhetsz a klub teraszára és egy itallal a kezedben nézheted a repülőtér nyüzsgő életét.
 
Mindezek megvalósításáért dolgozunk mi, a Flytech tulajdonosai és munkatársai, valamint a Klub vezetősége, és alkalmazottai. Szimbiózisban, megosztva a feladatokat, egy közös cél érdekében: hogy Te minél jobban érezd magad. Ezért hoztuk létre a modern és jól felszerelt oktató bázist, alakítjuk folyamatosan az épület első emeletén lévő klubhelyiséget, vagy teszünk meg mindent a repülőgép park fiatalításáért, a gépek műszaki állapotának fenntartásáért.
Feltett szándékunk, hogy a jövőben tovább bővítsük a szabadidős programjaink sorát, közös repülő-rally napokat, családi programokat, kötelékrepüléseket szervezzünk és ismerjük meg közeli és távoli környezetünket a levegőből.Klubélet